Smagen af Indien

Indisk mad er vores passion, og vi vil derfor gerne fortælle jer om dens hemmeligheder. Vi håber, at vi på den måde kan inspirere dig til at udforske nye retter, prøve nye varianter af retter, som du godt allerede kender, og få lidt ny inspiration, som gør dig, ligesom det gjorde os, helt forelsket i smagen af Indien.

Indien er et meget farverigt land for kulinarisk udforskning og blander forskellige kulturelle og religiøse kontraster. Det, der forener de individuelle regioner, er deres kærlighed til at samle hele familien rundt om bordet og gøre helt almindelige måltider til en slags ceremonier. Lær om de traditionelle indiske smage og vær ikke bange for at blive inspireret. Det er det værd!

Hemmeligheden bag den unikke smag og aroma af indisk køkken ligger i de fantastiske sammensætninger af krydderier. Den måde de bruges i køkkenet afhænger meget af regionen – i det nordlige Indien er man mere glad for krydderier i pulverform, mens i de sydlige regioner bruger man hovedsageligt hele frø eller små stykker af rødder og blade. Med vores guide kan du lære mere om den vidunderlige verden af alle de aromatiske krydderier, der bruges i Indien til hverdag.

Det indiske køkken er et af de sundeste i verden. Det er baseret på naturlige og uforarbejdede ingredienser, hvilket giver indiske retter en fantastisk, unik smag. Kender du alle must-have ingredienser fra den indiske kogekunst?

Indien er beboet af mange nationer og tilhængere af mange kulturer og religioner. Det kan ses i det indiske køkken, hvilket er lige så fascinerende, varieret, farverigt og fyldt med forskellige smage og aromaer. Tag med på en kulinarisk udflugt og udforsk alle de indiske smage!

Det indiske køkken er som det er ikke kun på grund af Indiens historie, geografi, flotte landskab og regionale traditioner, men også på grund af de kulturer og religioner, der bliver introduceret til Indien sammen med den nye befolkning fra hele verdenen.

Indien er kendt for sin store diversitet af religiøse helligdage og lokale festivaler. Det anses som det mest religiøst varierede land i verden. Hinduisme er den dominerende religion, med 80% af befolkningen, som praktiserer den. Islam følger med af 15% af Indiens befolkning, mens kristendom praktiseres af 2,5%. De resterende religiøse minoriteter er: buddhister, jainister, sikher og parser.

Uanset om du er vegetar eller om du bare skærer lidt ned på forbruget af kød, så er indiske krydderier den perfekte vej til at give aromatisk smag til dine kødfrie retter. Indien er trods alt vegetarernes paradis, idet en stor andel af Indiens befolkning spiser vegetarisk.